Sjednica VNS-a 30. svibnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjednica Vijeca za nacionalnu sigurnost (VNS) održat ce se u ponedjeljak 30. svibnja, do kada ce nadležna tijela pripremiti sve potrebne materijale, doznaje poslije podne Hina u Uredu predsjednika Republike.

Da ce zatražiti sjednicu Vijeca za nacionalnu sigurnost u subotu je najavio predsjednik Republike Ivo Josipovic nakon istupa u javnosti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polanceca, a predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u nedjelju je Josipovicu poslala prijedlog dnevnog reda za sjednicu.

- Predlažem da razmotrimo temu koja je iznimno važna - a to je zaštita institucija države, da bi svi mogli nesmetano obavljati svoj posao, kao i zaštita onih koji vode borbu protiv korupcije i kriminala te svih institucija od mogucih pritisaka bilo koga, izjavila je Kosor nakon sastanka s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom.

Dodala je da smatra bi se sjednica VNS-a trebala održati odmah, tijekom dana ili u ponedjeljak ujutro, s obzirom na obaveze predsjednika Republike. Josipovic ce, naime, tijekom sljedeceg tjedna boraviti u službenom posjetu Finskoj i Estoniji.

Polancec je u petak na konferenciji za novinare, uz ostalo, ustvrdio da ga je ravnatelj policije Oliver Grbic u rujnu 2009. upozorio da je protiv HDZ-ovih politicara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh HDZ-a trebao uzvratiti podnoseci prijave protiv celnika oporbenih stranaka.

Grbic je u subotu te Polancecove navode odlucno odbacio, nazvavši ih pokušajem destabilizacije policije, njenog ravnatelja te Ministarstva unutarnjih poslova.


Podijeli: Facebook Twiter