Sjednica vijeća povodom Dana općine Kršan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svečana sjednica vijeća, održana povodom blagdana Svetog Jakova i Dana općine Kršan, bila je prigoda da općinsko vodstvo, na čelu s načelnikom, Valdijem Runkom, izvijesti vijećnike, goste i uzvanike o aktivnostima u posljednjih godinu dana. Nakon što je Boris Babić, predsjednik vijeća, uvodnim govorom pozdravio sve prisutne, načelnik Valdi Runko se kratko osvrnuo na učinjeno u posljednjih godinu dana. Iz prezentacije se vidjelo kako je općina pred realizacijom brojnih kapitalnih projekata. Primjerice, predstoji izgradnja priveza čamaca u Plomin luci, uređenje okoliša i asfaltiranje površina oko novoizgrađenog Doma kulture, sanacija mostova u suradnji s Hrvatskim vodama kao i rekonstrukcija dijela vodovodne mreže.

Priprema se papirologija za izgradnju centra samoniklog bilja, počelo se s izgradnjom dječjeg vrtića te doma umirovljenika kao i sanacija škole u Šušnjevici. Uskoro se rekonstruira boćalištu u Potpićnu te radovi na Kaštelu, gdje će se očistiti i sanirati kula.

Runko je istaknuo kako će tražiti i sufinanciranje projekata od nadležnih ministarstava i raspoloživih fondova.

Jedna od gošći na sjednici, zamjenica župana Viviana Benussi, osvrnula se na bogatu kulturnu baštinu i etničku raznolikost općine, te dodala kako je ovo marljiva općina koja se priprema za velike projekte.Takvu politiku treba podržavati, rekla je, jer ona pruža mogućnosti za rješavanje problema i daje prigodu mladima za  samozapošljavanje. Županija cijeni napore Općine Kršan i zato će njene projekte poduprijeti, poručila je Benussi.

Obraćajući se skupu u ime načelnika susjednih općina, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, istaknuo je dobru suradnju Grada Labina i svih ostalih općina labinštine, čestitao stanovnicima Općine Kršan njihov dan, te pozvao na daljnju uspješnu suradnju.

Na sjednici su kao posebni gosti bili i predstavnici Općine Gradačac iz BiH, koji već godinama njeguju uspješnu suradnju s općinom Kršan.

Na kraju sjednice uručena su godišnja općinska priznanja, sedmorici uspješnih pojedinaca koji su se istakli svojim radom i rezultatima. Nagrađeni su, Josip Kontuš, uspješan poduzetnik i direktor tvrtke Entrada i Labinprogres-TPS, Boris Rogić zapovjednik Civilne zaštite i zamjenik Zapovjedništva civilne zaštite Istarske županije, Đani Fajman, aktivan i uspješan poljoprivrednik, mladi boćar Mateo Načinović, za osvojene dvije svjetske brončane medalje u Maroku, tri prva mjesta u Francuskoj te mnoga druga osvojena visoka mjesta, ravnateljica Osnovne škole `Ivan Goran Kovačić` u Čepiću, Mirela Vidak, za dugogodišnji rad u područjima rada ravnateljice i učiteljice u obrazovanju i odgoju generacija mještana, Đordano Višković član KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ za trud i stvaralaštvo društva kao i nemjerljiv doprinos rada s mladima i njegovanja tradicijske baštine, te Ahmet Smajlović za 15 godina uređivanja urbanog naselja Potpićan. (Adriano Šćulac)

 


Podijeli: Facebook Twiter