Sjednica Svjetske turističke organizacije u Rovinju

Rovinj (M. ANGELINI)
Rovinj (M. ANGELINI)

Hrvatska, odnosno Grad Rovinj će na proljeće 2015. godine biti domaćin 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije.

Odlične su to vijesti koje stižu sa Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije koja se održava u Santiago de Composteli, na kojoj sudjeluje delegacija Ministarstva turizma predvođena ministrom turizma Darkom Lorencinom.

Hrvatska se za domaćinstvo 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije natjecala s Egiptom i Jamajkom te je stoga, u ovako velikoj konkurenciji, ovo važno priznanje Hrvatskoj.

"Izuzetna mi je čast što će Hrvatska, odnosno Rovinj iduće godine ugostiti svjetsku turističku elitu te da će stručnjaci iz cijeloga svijeta imati priliku upoznati prirodne i kulturne ljepote naše zemlje. Hrvatska je biser Mediterana, prekrasna zemlja koju svake godine otkriva sve više ljudi iz raznih zemalja. Uvjeren sam da će Hrvatska iduće godine opravdati Vaše povjerenje te Vas očarati svojim jedinstvenim šarmom, a posebno mi je drago što će Hrvatska biti domaćin UNWTO-a na jubilarnoj sjednici", istaknuo je ministar Lorencin prilikom proglašenja rezultata glasovanja.

Republika Hrvatska, predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine, kada se i priključila spomenutoj organizaciji. Hrvatska je na V. plenarnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu, 29. kolovoza 2013. izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a, na razdoblje od četiri godine.

Činjenica da će se Izvršno vijeće UNWTO-a održati upravo u Rovinju veliko je priznanje i nagrada Hrvatskoj za aktivno sudjelovanje u radu Svjetske turističke organizacije, piše u priopćenju Ministarstva turizma. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter