Sjecanje na porecki bataljun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko pedesetak fotografija pripadnika poreckog bataljuna, nastalih za vrijeme njegova cetverogodišnjeg djelovanja na lickom bojištu u vrijeme Domovinskog rata, predstavljeno je preksinoc na dvodnevnoj izložbi u holu vižinadske osnovne škole.

Izložbu je povodom osamnaeste godišnjice osnivanja 154. brigade hrvatske vojske u kojoj je djelovao porecki bataljun organizirao porecki ogranak Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata - Klub Vižinada. Brojne okupljene na ove je godine podsjetila i kratka power point prezentacija koju je predstavio pukovnik Dragutin Dika, jedan od zapovjednika 154. brigade.

"Teško je u kratko vrijeme govoriti o svemu što je bilo. Mi to znamo napamet. Puno je dogadanja, doživljaja, emocija, sjecanja - materijala ima za napisati cijelu jednu knjigu. Sve je to ostavilo trag. Oni koji su bili na ratištu kroz izložbu ce se prisjetiti ovog perioda, a oni koji nisu upoznat ce se s njime", rekao Dika. On je napomenuo da je kroz 154. brigadu u cetiri godine prošlo 5.800 branitelja, dok je kroz porecki bataljun prošlo njih 1.900.


Podijeli: Facebook Twiter