Sjajni rezultati učenika pulske Glazbene škole

Dio nagrađenih učenika i njihovih mentora (V. BEGIĆ)
Dio nagrađenih učenika i njihovih mentora (V. BEGIĆ)

Sjajne su rezultate postignuli učenici pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova - kako na regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, tako i na državnom natjecanju.

S državnog se natjecanja kao laureat u svojoj kategoriji vratila solo pjevačica Vilma Grazia Žmak, s ukupno 98,66 bodova, a drugo je mjesto osvojila njezina kolegica Patricia Žudetić - obje u klasi profesora Giorgia Sugara.

Najbolji na natjecanjima

Patrik Bolković bio je najbolji u svojoj dobnoj kategoriji za orgulje, gdje je pod mentorstvom profesora Eduarda Kancelara osvojio 98,55 bodova. Bolković je bio najbolji i s regionalnog takmičenja u svojoj skupini.

S regionalnog natjecanja sjajni su bili i uspjesi pulskih pijanista. Silvia Licul odvojila je drugo mjesto, a Ana Chiavalon treće. Obje su ove učenice iz klase profesorice Ane Debeljuh. Drugu je nagradu osvojio i Luka Buršić u klasi profesorice Danijele Horvat, kao i Tijana Stakić, pod mentorstvom Karmen Kirac.

Drugu je nagradu s regionalnog natjecanja ponio i gitarist Armin Kadrić u klasi Aleksa Nadišića, kao i njegov kolega Tin Glavočević u klasi profesora Gorana Benevrkića. Kod pjevača, prva su mjesta s regionalnog takmičenja osvojile Patricia Žudetić i Vilma Grazia Žmak (u klasi profesora Giorgia Sugara), a treće mjesto Patrik Andreja, u klasi profesora Cvetana Pelčića.

- Prezadovoljna sam nagradom, ranije sam se posvećivala raznim aktivnostima, a sada mi je glazba apsolutno broj 1, vježbam dosta i pridržavam se svih pravila za čuvanje glasa, kazala je Vilma Grazia Žmak koja se namjerava ozbiljno baviti glazbom i u budućnosti.

Kontinuirani rad

Patricia Žudetić kaže da su se sva odricanja i kontinuiranost u radu isplatili, te da i dalje namjerava uporno vježbati da rezultati ne bi izostali. Patrik Andreja istaknuo je da je u studenom prošle godine dobio i nagradu na međunarodnom natjecanju u Novom Sadu, te da namjerava upisati glazbenu akademiju.

I mladi glazbenici koji su bili iznimno uspješni na ranim fazama regionalnog natjecanja ne kriju zadovoljstvo dobivenim priznanjima.

Armin Kadrić veli da nije očekivao tako dobar plasman te da je trema nestala nakon što je počeo svirati, a on je i na nedavnom Guitar festu osvojio drugu nagradu (u klasi Aleksa Nadišića), a njegov kolega Tin Glavočević tamo je osvojio treću nagradu (u klasi profesora Gorana Benevrkića).

Ana Chiavalon vježba od svoje pete godine klavir i uopće joj nije teško izdvojiti svaki dan sat vremena za to, a veli da bi željela biti arhitekt kada naraste, dok Silvia Licul obožava svirati zadani program, te bi jednoga dana željela biti učiteljica klavira.

Luka Buršić, koji postiže izvanredne rezultate iz svih školskih predmeta veli da u svemu treba biti redovit te ustrajno i marljivo vježbati. Tin Glavočević ističe da se dugo pripremao, ali da se sve može uz malo truda i dobru organizaciju.

Ravnatelj škole Robert Rosanda izrazio je zadovoljstvo sjajnim učenicima i njihovim mentorima, te velikim njihovim radom i trudom. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter