Sjajni pjevači stvorili izvrsnu atmosferu

Prolaz za pješake prilično je uzak
Prolaz za pješake prilično je uzak

U prepunom Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula klapa Rišpet s Ivom Amulićem te Mia Negovetić priredili su pravi spektakl na koncertu "Božić u INK-u" koji je održan u subotu navečer.

Riječ je o humanitarnom koncertu u organizaciji kolege novinara Daniela Sponze, koji je došao do svog petog izdanja. Ove je godine prihod koncerta, odnosno iznos od 33.120 kuna išao Sigurnoj kući Istra, a tijekom koncerta članovi klape Rišpet puno puta su posvećivali svoje pjesme nježnijem spolu i ukazivali na važnost prevencije i spriječavanja nasilja nad ženama.

Humanitarni karakter

Do sada su na božićnim humanitarnim koncertima u pulskoj kazališnoj kući nastupali Tomislav Bralić i klapa Intrade uz klapu Pinguentum, Tedi Spalato i klapa Motovun, Nina Badrić i sestre Husar te prošle godine Vanna i Lea Dekleva. Do sada su prihodi od prodaje ulaznica išli Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, teškom stradalom, sada nažalost pokojnom sugrađaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju, Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga te Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za opremanje novog prostora u Rojcu, a ukupno je prikupljeno 130.000 kuna.

Na početku je publika bila malo suzdržana te pratila ovu uigranu i vrlo simpatičnu klapu, no, uz note pjesme "Konoba" i publika se raspjevala "Konobo moja, radosti sva/dušu san svoju svu tebi da/konobo moja, ka dom si moj/čuvan ti pismu ka život svoj", pjevalo je gotovo unisono cijelo kazalište, a atmosfera je postala još bolja prigodom izvedbe pjesme "Ne diraj moju ljubav". Tek što je klapa povela, iz svih pozicija kazališta čulo se "Ne diraj moju ljubav/ne diraj moju bol/Previše je suza bilo/u životu mom/Da vrime rane liči/ne mirin se sa tin/Znan da samo ona može/moju sriću vratiti", nadahnuto je zvučala izvedba klape i publike.

Iz publike je potom netko viknuo da je došao čak s Lošinja za ovaj koncert. Nije mogla izostati niti podrška legendarnom Oliveru Dragojeviću uz "Cesaricu", a uslijedili su ritmovi s Jamajke, te potom pjesme Miše Kovača i drugih. Publika je, treba je pohvaliti, znala sve tekstove.

Mia Negovetić pokazala je svoj snažan glas te iznimno dobar scenski nastup izvedbom čuvene pjesme Lucia Dalle "Caruso", gdje je bio vidljiv dojmljiv raspon glasa. Svi oni koju su pratili festival talijanske kancone Sanremo nisu ostali ravnodušni kada je poznati talijanski kantautor Massimo Ranieri pobijedio 1988. godine s "Perdere l'amore". U izvedbi Mie Negovetić ta je pjesma zvučala toliko moćno, snažno i dojmljivo da se čovjek jednostavno naježi. I u ostalim je izvedbama bila sjajna, a za pratnju bio je zaslužan popularni pulski kantautor Bruno Krajcar.

Potom se vratila klapa Rišpet sa željama da Mia nastavi sjajnu karijeru te da ima puno sreće i u onom drugom dijelu života, ali i da se zaljubi u pravog. Uslijedila je pjesma za sve one žene koje nisu pronašle Sigurne kuće, a u nastavku su rekli nešto i o tome kako su nastali kao klapa.

Pero Kozomara, poznati splitski glazbeni autor, ali i menadžer glazbenih zvijezda, autor brojnih hitova kao što su: "Ne more mi bit", "Još ne mogu pristat volit", "Zora bila", "Samo me čvrsto stisni za ruku" i mnogih drugih osnovao je klapu Rišpet koju čine talentirani pjevači, a među njima je i poznati Ivo Amulić.

Ruža crvena

- Pošto u publici ima puno mladih, a i onih još mlađih, možete se dignuti, cupkati, plesati, kazali su dečki iz Rišpeta te koncert je nastavljen u još boljem raspoloženju. "Ružo crvena", "Nije htjela" i druge pjesme povele su raspoloženu publiku do završnice. Tu se Rišpetu pridružila Mia te su zajedno otpjevali nekoliko pjesama u sjajnom raspoloženju.

Mia Negovetić mlada je hrvatska pjevačica šibenskih korijena poznata po pobjedi u dječjem pjevačkom talent showu "Zvjezdice" koji se prikazivao na RTL televiziji. Popularnost diljem svijeta stekla je objavljivanjem videa na kojem pjeva pjesmu "Listen" koju originalno izvodi Beyoncé, ali i sudjelovanjem u američkom televizijskom showu "Little Big Shots", čiji su autori Steve Harvey i Ellen DeGeneres. Jedan od najznačajnijih Mijinih nastupa bio je u kolovozu 2015. godine povodom obilježavanja 20. godišnjice Oluje kada je izvela hrvatsku himnu.

Realizaciju koncerta pomogli su Grad Pula i Arena hospitality group. (Vanesa BEGIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter