Sjajni međunarodni uspjesi učenika Lipe


Učenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu nižu uspjehe na raznim natjecanjima, pa i na onima međunarodnoga karaktera. Ivan Hlatkij, maturant smjera Hotelijersko-turistički tehničar, sudjelovao je na 3. AEHT Parlamentu mladih krajem travnja u Poreču, gdje je bio vrlo uspješan.

Kako nam je kazao ovaj vrlo vrijedan i samozatajni učenik "bilo je tu 27 sudionika iz deset zemalja, nisu bili samo učenici srednjih škola, već i iz viših iz Austrije, Finske, Njemačke, Latvije, Portugala, Rusije…

Tema je bila 'ICT i budućnost turizma'. Spremio sam se na tu temu uz mentoricu, profesoricu engleskog Vedranu Brajković, i sve odradio bez problema", veli Ivan koji za sada planira raditi, a potom i upisati fakultet.

Iz Sarajeva su se, pak, vratile vrlo uspješne Paola Dermit, učenica trećeg razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist i Lara Lončarić, učenica drugog razreda istog usmjerenja. One su pod mentorstvom profesorice Vedrane Brajković, Irene Kiss i Irene Brkljačić sudjelovale na 1. Međunarodnom natjecanju učenika srednjih ugostiteljsko-turističkih škola na "Turističkoj tržnici".

- Osvojile smo srebrnu plaketu i silno smo ponosne. Za temu smo imale kulturni turizam Pule i predstavile smo naš grad kroz razna povijesna razdoblja. Bilo je to vrlo poučno, i zadovoljne smo kako je tekla prezentacija. Dosta dugo smo se pripremale, no sve je proteklo bez poteškoća, puno smo naučile, stvarno divno iskustvo, kazale su Paola i Lara, koje nakon dovršetka srednje namjeravaju upisati fakultet i radit u turizmu.

Maturantica smjera Turističko-hotelijerski komercijalist Tina Benčić osvojila je prvo mjesto za "najbolju tehničku izvedbu koktela" (odnosno najbolji stručni rad) na 9. G6T Cupu na Bledu. Mentor joj je bio Igor Černjul.

- Nezaboravno iskustvo, jako sam ponosna što sam uspjela to napraviti tako dobro. Trebalo je napraviti aperitiv koktel, dižestiv i drugo piće. Nema riječi za opisati kako mi je bilo lijepo, još ne mogu vjerovati da sam postigla tako sjajne rezultate. Obožavam raditi koktele, a pripremila sam ih razne, no najbolje mi je ispao "Beautiful Maria", rekla je Tina, koja nam nije odala čarobne sastojke, već je rekla da to treba jednostavno probati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter