Sjajna atmosfera i "brutalni" mečevi


Vatrogasni dom DVD-a Općine Medulin bio je poprište održavanja "Cave Romane fight nighta", borilačkog spektakla s osam atraktivnih K1 i MMA borbi kojeg je pod pokroviteljstvom Općine Medulin i Javne ustanove Kamenjak organizirala Udruga za promicanje borilačkih sportova Legija. Organizatori su prvotno "moderne gladijatore" htjeli smjestiti u vinkuranski kamenolom, no vremenske prilike nisu im išle na ruku i morali su uletjeti vatrogasci da spase stvar. Selidba u manji prostor mnogim je ljubiteljima borilačkih vještina uskratila priliku da uživo pogledaju odlične borbe, jer neovisno o tome što su završili pod krovom, borci se nisu štedjeli i dali su sve od sebe kao što bi sigurno napravili i da je ring bio postavljen pored "rimske pećine".

- Kad je sve završilo ljudi su mi prilazili, davali ruku i govorili kako nikad uživo nisu gledali bolje mečeve tako da smatram da svi možemo biti zadovoljni odrađenim poslom - nije dvojio Zelg Galešić, trener pulskog Trojana i osoba zadužena za "fight card" borilačke priredbe održane u Vatrogasnom domu. - Atmosfera je bila sjajna, mečevi "brutalni", moram priznati i iznad očekivanja po kvaliteti te bih pohvalio sve borce, ne samo profesionalce nego i one dečke koji su nastupili u amaterskim i semipro borbama. Vrhunac večeri je definitivno bila zadnja borba u kojoj se Vrtačiću suprotstavio bivši svjetski prvak Mabrouk, Egipćanin koji je nakon gubitka titule nanizao šest pobjeda i nije bio poražen posljednje dvije godine. Andi se, pak, dugo nije borio i stvarno sam bio više nego zadovoljan što smo mu uspjeli pronaći takvog kvalitetnog protivnika nad kojim je dominirao od samog početka borbe koja kakvu već dugo nismo mogli vidjeti u Istri.

Predaja Bilića

Uz Vrtačića, u ring su se popela još petorica Zelgovih pulena, a konačni skor "trojanaca" je četiri pobjede, jedna neriješena borba i jedan poraz, onaj Ivana Bilića koji je zbog ozljede zadobivene u drugoj rundi morao predati dvoboj u kojem je dotad bio apsolutno bolji akter.

- Spremamo se, svakodnevno jako treniramo i željni smo jakih borbi koje smo ovom prilikom i dobili. Svi moji dečki su imali zahtjevne protivnike i stvarno sam zadovoljan kako su to odradili. Bažant nije uspio svladati Zagrepčanina Mrazovića, no obojica su stvarno dali sve od sebe, bio je to bespoštedan obračun od prve do zadnje sekunde kojeg nitko nije zaslužio izgubiti te samo mogu jednom i drugom čestitati - istaknuo je Galešić. - Bilić je, na žalost, nastradao, ali to je takav sport. Bio je to pokušaj udarca iz okreta, pogodio je rukom protivnika u čelo i došlo je do loma podlaktice. Stavljen mu je gips i izbivat će nekoliko mjeseci iz ringa, ali ne sumnjam da će se vratiti još bolji, kao i da ću ga već u ponedjeljak vidjeti na treningu.

U Vinkuranu

Dražen Turina Šajeta, službeni najavljivač, prilikom posljednjeg pozdrava gledateljima najavio je novi susret iduće godine, ali u Vinkuranu.

- Domaća publika željna je ovakvih priredbi, to pokazujemo iz turnira u turnir na kojem nikad nema slobodne stolice, svi mečevi su na visokom nivou i ovi dečki zaslužuju pravu scenu kao što je vinkuranski kamenolom. To je jedna prekrasna lokacija kao rođena za nas i nadam se da ćemo iduće godine ovu priredbu uspjeti tamo i organizirati, ali moramo definitivno birati neki raniji datum da ne bismo opet ovisili o vremenskim prilikama. Stoga, ako sve bude u redu, nadam se da se početkom srpnja vidimo u Vinkuranu - zaključio je Galešić.

(Ivica CEROVAC)



Podijeli: Facebook Twiter