Sjajan početak "lavica" šokirao izbornika

NAMUČILA I LIDERA - Azra Imamović (M. MIJOŠEK)
NAMUČILA I LIDERA - Azra Imamović (M. MIJOŠEK)

Umag - Podravka Vegeta 16:29 (10:12)

Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 150. Suci: Davor i Zoran Lončar (oba Varaždin).

UMAG: Pratljačić, Pavić (10+0), Selar, S. Imamović, Rajić, Mataija, Jajčević 5 (1), Čančar, Nushi, Špoljarić 1, Kovač 1, Gašić 1, A. Imamović 7 (2), Popović. 

PODRAVKA: Jukić, Kapitanović (16+2), Milenković, Nikšić 3, Dežić, Karlovčan 1, Šenvald, Krsnik 6, Milošević 3, Đono 3, Nemaškalo 7 (2), Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 5, Franković 1.  

Sedmerci: Umag 5 (3), Podravka V. 2 (2). Isključenja: Umag 2 minute, Podravka V. 2 minute.

Koprivničanke su na kraju slavile, no morale su se svojski potruditi da bi taj i takav rezultat izborile. U dvorani se za prvih desetak minuta najviše čuo glas gostujućeg trenera Gorana Mrđena, ujedno i izbornika, koji se ljutio na igru svoje ekipe, jednako kao i na učinkovitost. Trebalo je proći punih 11 minuta da po prvi put zatresu mrežu umaške vratarke Pavić. Ona je uvelike zaslužna za početnu prednost "žuto-plavih" (4:0 i 5:1), a onda ju je u tom stilu naslijedila vratarka Podravke i Hrvatske reprezentacije Kapitanović odličnim obranama. I do kraja se prometnula u igračicu utakmice.

Malo tko je mogao predvidjeti uvodno događanje kakvo su osmislile domaće rukometašice. Vjerojatno nešto slično nisu u mislima imale ni Koprivničanke koje su nakon 11 minuta bile u "minusu" za četiri gola. Na semaforu je pisalo 4:0 za Umažanke, a svoj prvi gol gošće su dale u narednoj minuti. Međutim, serijom odličnih obrana reprezentativke Kapitanović gošće "love" rezultat i do prve prednosti (8:7) stižu u 19. minuti. Do kraja prvog poluvremena su Umažanke tražile "priključak" i za izjednačenje imale napad u posljednjim sekundama. Golmanica gošći je svojom devetom obranom osujetila tu prijetnju, da bi Đono sa sirenom koja je označila kraj prvog poluvremena povisila na 12:10. Odličan je to rezultat, ako se zna da su Umažanke nastupile bez Jelene Vidović, Ane Rajić, Nikoline Vojić i Julijane Žuliček. S raspoloživim snagama Dragan Rajić je zadao dosta problema suparnicama do osvajanja bodova.

Uspijevale su domaće "držati" rezultat više no primjerenim sve do sredine druge dionice (15:17), no kako se utakmica bližila kraju Koprivničanke su povećavale prednost (24:16), pet minuta do konačnice ogleda. Ubrzo su Podravkašice svoje vodstvo povećale na deset golova, te rutinski privele kraju ovo iskušenje. Za ono što su prikazale u prvih 45 minuta susreta, Umažankama pripadaju čestitke. Posljednja četvrtina je pokazala koliko nedostaju odgovarajuće zamjene u ekipi domaćih, što su gošće iskoristile za uvjerljivu pobjedu. (Z. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter