Sjajan fusion Yellowjacketsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ciklus koncerata u sklopu rovinjskog 2. Avantgarde Jazz Festivala donio je u petak navecer brojnoj rovinjskoj publici u hotelu Lone sjajan nastup renomiranog americkog fusion sastava Yellowjackets.

Pijanist Russell Ferrante, saksofonist Bob Mintzer, bubnjar Will Kennedy i bas gitarist Felix Pastorius, sin legendarnog Jacoa Pastoriusa, predstavili su svoj posljednji album "Timeline", koji je osvojio dvije nominacije za nagradu Grammy u kategorijama najboljeg instrumentalnog jazz albuma i najbolje jazz kompozicije.

S obzirom na to da iza sebe imaju puna tri desetljeca uspješne karijere, ovi vrsni glazbenici ispunili su sva ocekivanja rovinjske publike priredivši koncertnu vecer virtuoznog muziciranja, sjajne interpretacije te jedinstvenog zvuka u kojem skladno povezuju jazz, funk, R&B i pop s ponešto world musica.

Skladbe s posljednjeg albuma glazbenici su upotpunili podužim improviziranim solo dionicama, gdje je do izražaja došao senzibilitet muziciranja i vještina koja cini svakog od ovih glazbenika jedinstvenim.

Publiku je za nastup Yellowjacketsa zagrijao višestruko nagradivani rovinjski jazz virtuoz, pijanist Kristian Terzic sa svojim septetom, koji je predstavio skladbe sa svog debitantskog albuma "Kristian Terzic" koji je osvojio tri nominacije za Porina. Uz Terzica su nastupili bubnjar Marko Matoševic, basist i kontrabasist Zvonimir Šestak, trubac Branko Sterpin, gitarist Alen Spada, udaraljkaš Boris Popov i saksofonist Vojkan Jocic.

U subotu ce u sklopu Avantgarde Jazz festivala u hotelu Lone s pocetkom u 21 sat nastupiti jedna od najboljih klarinetistica svijeta Anat Cohen u pratnji 3 Cohens Sexteta. (Tea TIDIC, snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter