Siva je nova crna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Siva je nova crna. To se slobodno može reci s obzirom na cinjenicu koliko je prisutna u jesensko - zimskim kolekcijama 2009. /2010. No, to nipošto ne znaci da se ljubiteljice crne moraju odreci te boje jer je jednostavno vjecna.



Koje su prednosti sive boje?

Siva se može dobro spariti s gotovo svim bojama. Upravo se igranjem s kombinacijama boja mogu postici vrlo razliciti modni efekti. Odjeca u raznim tonovima sivog može biti vrlo elegantna, a nikako nije dosadna. Za oživljavanje sivih tonova dobra ce biti kombinacija s upadljivom crvenom. Želite li nešto smirenije tonove izaberite nešto žuto možda u nijansi boje starog zlata. Ljubicasta je cvrsto zasjela u prve modne redove pa su je i sada prepuni izlozi trgovina.



Siva i bordo u ljubavi stoje

Jasno je da necete pogriješiti spajajuci sivu i ljubicastu; od boje crnog vina do tonova koji naginju ka ružicastim pomalo drececim nijansama. Siva i bordo u ljubavi stoje. Posebno se lijepo te dvije boje nadopunjuju u casual kombinacijama. Glamurozno ce izgledati siva i crna te neizbježna siva i bijela, ali posebno ce lijepo biti ako povežete sivu s bež nijansama poput pudera. Ako se odlucite za spoj sive i plave posebno ako se radi o tamno plavoj pažljivo birajte koju cete sivu odjenuti.

Siva se nosi u vrlo razlicitim materijalima. Pletiva od mohera, kašmira ili alpake vrlo su ugodna. Vuneni štofovi idealni su za kostime. Meki materijali koji lijepo padaju i lagano obavijaju obline tijela poput vunenih žerseja, kombinacija vune i akrila te vune i viskoze, ali i pamucnih muslina idealni su za košulje i haljine.



Sveprisutna siva

Siva je u svim komadima odjece, ali i obuce te vlada i u svijetu torbi. Sivi kaput klasicnog kroja s malim ovratnikom na duplo kopcanje dužine do koljena i s kaišem u struku sigurno necete nositi jednu modnu sezonu. Ako želite (odnosno imate novca ) za samo jedan novi komad garderobe ovo bi mogla biti dobra modna investicija. Hlace dimije nastavljaju i svoj zimski život pa ako ih volite neka budu sive dok bi bluza mogla biti od sivog prozirnog muslina (u modu se opet vraca prozirno) nadopunjena kracom sivom jaknicom.

Za ono vrijeme kada nije prehladno i za one koje vole pomalo otkaceno odijevanje predlažem kaput - kimono s padajucim rukavima negdje do lakta u tvidu sivih tonova. Moda je lansirala i vojnicki stil koji je vrlo prilagodljiv na sivim kostimima oštrih vojnickih krojeva s detaljima poput epoleta ili džepova. Samo mali sivi džemper svima ce pokazati da dobro znate što je u modi in, a što je out. Ravna vunena haljina u tamnim, širim prugama dobro ce izgledati u baš svakoj prilici. Sivu haljinu možete nadopuniti prslukom u nešto tamnijoj nijansi. Dolcevita od sivog kašmira takoder je jedan od onih vjecnih komada.



Neka i vuneni šal bude siv

Ljeti su se nosile haljine - steznici, a niti one se nisu predale pred hladnijim danima. Takvu sivu haljinicu sada utoplite majicom. Sive hlace u onoj boji koja neodoljivo podsjeca na donji dio trenerke nosite s jaknom u boji lavande ili sivi kostim osvježite mekim žutim kožnim rukavicama, ljubicastim remenom ili samo nekim zanimljivim hulahopkama. Ispod sive haljine bez rukava možete nositi prozirnu crnu bluzu. Tako cete biti moderne, ali bit ce vam i toplo. Siva tunika rukava kimono kroja od vunenog žerseja uz usku sivu suknju je vrlo elegantna. Svaki se komad može nositi zasebno za stvaranje mnoštva uvijek drugacijih kombinacija. Siva proštepana jakna (poput jorgana) s kapuljacom bit ce vam modni saveznik za najhladnije dane.

U navali sivog bit ce dostatno i da imate samo nešto u toj in boji. Siva torba ne mora biti kožna. Ako kupujete cizme možda da pogledate kakav je izbor onih u sivoj boji. Ma, dobro ce vam doci i sivi vuneni šal i tople rukavice.


Podijeli: Facebook Twiter