"Sitnice" kriju ljubavnu poruku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa Popeye objavila je novi singl s albuma "Cijena slobode", pjesmu "Sitnice", još jednu skladbu za njih neobicno sporog tempa, ali zato prilicno tmurnog raspoloženja, što vec više lici na njih. Glazbu potpisuje Popeye, a tekst je napisao Igor Ferenac.

Nakon "Žmanjane dice", "Delaj, delaj" i "Eurupe" ovo im je cetvrti singl s drugog albuma. Hoce li biti i zadnji s "Cijene slobode", gitarist Željko Zirdum baš i nije siguran.

- Možda bi za kraj trebalo objaviti nešto stvarno žestoko u našem stilu. Naše karakteristicne stvari na radiju je teško cuti, jer kada su žestoke, onda su prežestoke, kaže Zirdum i ne pretjeruje. Tkogod da je ikad cuo Popeye, pogotovo uživo, zna da njihove pjesme baš i nisu jako komercijalne i pogodne za radiostanice koje pikiraju na široku publiku te da su izuzetno energicne, po cemu je ovaj vodnjansko-pulski sastav i poznat.

"Sitnice" naoko zvuce veselo, pogotovo kada ih se cuje prvi put. Medutim, tekst koji potpisuje pjevac Igor Ferenac nastao je iz tužnih iskustava u kojima se našao te je opisan osjecaj kada se dotakne dno života.

Iako i u stihovima ove pjesme ne nedostaje popeyevske karakteristicne ironije, možda ce njihovim fanovima i onima koji su ih navikli slušati biti pomalo neobicno što pjesma u sebi krije i ljubavnu poruku. Ona pak stidljivo, gotovo pokajnicki dolazi do izražaja kada autor teksta kaže da "traži samog sebe, medu svim tim sitnicama, koje nisu vrijedne tebe".


Podijeli: Facebook Twiter