Sisplac: Ne grade, bageri odlažu gradevinski materijal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bageri na Sisplacu, na mjestu iznad šetališta Lungomare gdje se svojevremeno planirala gradnja zgrade dojmljivog naziva Mamutica, ovih su dana uznemirili okolne gradane.

Kako saznajemo, na tom se podrucju nalazilo i improvizirano djecje igralište koje su bageri jednim potezom izravnali. Ubrzo su poceli stizati kamioni s gradevinskim materijalom i to je bilo dovoljno da pocnu price i nagadanja o tome što se krije iza ovih, po mnogima, pripremnih radova za gradnju.

No, gradski procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat veli da se ne radi ni o kakvoj gradnji, vec deponiranju gradevinskog materijala nastalog tijekom plinofikacije u okruženju. Za detalje nas je uputio na direktora Plinare Deana Kocijancica.



- Istina je da ondje privremeno deponiramo gradevinski materijal i da cemo po završetku radova, a rok je nekih devet mjeseci, sve vratiti u prvobitno stanje. Materijal deponira izvodac radova, a to je TGT Adriatic. Medutim, važno je reci da ništa ne gradimo.

Isto tako moram naglasiti da se ne radi o gradskoj imovini, vec o privatnoj gradevinskoj parceli i da smo mi od privatnika iznajmili taj prostor jer nam je odgovarao, a on može tamo raditi i graditi što god bude odlucio. S tim nemamo ništa, rekao nam je Kocijancic.

Slicna je prica s deponiranjem materijala bila i u Šijani, iza Stande, na mjestu gdje se planira izgradnja POS stanova. No, po rijecima procelnika Prhata, ta je površina u potpunosti ocišcena i vracena u prvobitno stanje, i sav je materijal uklonjen.


Podijeli: Facebook Twiter