Šišljagić izveo performans pred novinarima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da bi demantirao tvrdnje da se u posljednje vrijeme u Osječko-baranjskoj županiji zapošljava po "stranačkoj i rodbinskoj liniji", župan Vladimir Šišljagić odlučio se na nesvakidašnji potez i na press konferenciji u Hitnoj medicinskoj pomoći zamolio dvoje novinara da između 35 zatvorenih kuverti odaberu dvije i tako zaposle dvoje pripravnika ekonomista.

Objasnio je da ga je ravnateljica Hitne medicinske pomoći koja je raspisala natječaj, Silvana Sabo, zamolila za pomoć.

- U posljednje vrijeme prisutna je prava histerija i objede da se u Osječko-baranjskoj županiji zapošljava preko veze, po stranačkoj liniji, rekao je Šišljagić, objasnivši da je konferenciju za novinare sazvao da bi novinarima pokazao kako to izgleda kada se otvori natječaj za neko radno mjesto.

Zavod za Hitnu medicinsku pomoć raspisao je natječaj za dvoje pripravnika ekonomista, uz potporu države od 1.600 kuna.

Javila su se 43 kandidata, od kojih 35 ispunjavaju uvjete.

- U ovih 35 kuverti nalaze se imena osoba koje ispunjavanju uvjete i svatko od njih očekuje zaposlenje, zbog čega sam vas zamolio da vi novinari izvučete dvoje koji će posao i dobiti, rekao je Šišljagić te je objasnio da Zavod za zapošljavanje s njima zaključuje ugovore.

No, siguran sam da će se i nakon ovakvog izvlačenja i u vezi s budućim zaposlenicima javljati mnogi demagozi i stranke te naći razne zamjerke, ustvrdio je Šišljagić.

Ponovio je da razne političke stranke, mediji i pojedini novinari dezinformiraju javnost, spominju nepotizam te ga optužuju da koristi poziciju da bi zapošljavao podobne.

Poručio je da u Osječko-baranjskoj županiji nema zapošljavanja preko stranačkih veza i poznanstava, niti nepotizma te je zamolio da se u teškoj gospodarskoj situaciji ne stvaraju fame oko zapošljavanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter