Šišanci po poštanske pakete u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani Šišana ovih su dana u svojim poštanskim sandučićima pronašli obavijest Hrvatske pošte da će sve iduće preporučene pošiljke umjesto u poštanskom uredu u Ližnjanu moći podizati samo u Puli. Zbunjeni ovim dopisom zapitali su se znači li to zatvaranje poštanskog ureda u Ližnjanu, no glasnogovornik HP-a Jo Kempen nam je to opovrgnuo.

Objasnio je da se ne radi o zatvaranju ližnjanske pošte, već o izmjeni dostave i isporuke pošiljki za naselje Šišan s 312 kućanstava. Tako su se i Šišanci priključili mještanima Valture, Muntića i drugih naselja općine Ližnjan koji već godinama pošiljke podižu u Puli, dok će Ližnjanci (510 kućanstava) i dalje podizati svoje pošiljke u poštanskom uredu Ližnjan.

- Isporuka pošiljaka za stanovnike naselja Šišan ponovo se organizira u poštanskom uredu Pula, u radnom vremenu koje je našim korisnicima usluga dostupnije. Ova odluka donesena je većim dijelom zbog interesa stanovnika Šišana, koji većinom zbog svojih poslovnih i drugih obveza gravitiraju Puli. Često su nam slali primjedbe da zbog radnog vremena nisu u mogućnosti podizati pošiljke po zaprimljenoj obavijesti o prispijeću u poštanskom uredu u Ližnjanu, kaže Kempen.

Naime, naselje Šišan je do otvaranja ureda u Ližnjanu 2009. pripadalo dostavnom području Pule, nakon čega se to izmijenilo. Iako će većini stanovnika Šišana zaista više odgovarati to što će imati vremena cijeli dan podići preporučene pošiljke u glavnoj pulskoj pošti, starijim mještanima koji ne idu često u Pulu ova promjena ne odgovara. Zato je načelnica Ližnjana Maja Cvek rekla da će po osnivanju mjesnog odbora dogovoriti sastanak s mještanima da bi se svi mogli izjasniti o tome odgovara li im ova promjena ili ne. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter