Šišan: Vatra uništila terasu Murve

(M. KOŠTA)
(M. KOŠTA)

U požaru na terasi kafića Murva na šišanskoj placi u ponedjeljak poslijepodne nitko nije ozlijeđen, a vatra je vlasnici pričinila štetu od nekoliko tisuća kuna. Premda su na intervenciju u Šišan bili pozvani i pulski vatrogasci njihova pomoć nije bila potrebna jer je vlasnica oko 16.50 sati sama ugasila požar.

Policija je utvrdila da je požar izbio zbog kvara na električnim instalacijama. Vatra je zahvatila grede ispod nadstrešnice te su one nagorjele, začađeni su zidovi i izgorio je jedan suncobran. U Šišanu smo u razgovoru s kćerkom vlasnice kafića koja nam je pokazala terasu doznali da je djelomice stradao i drugi inventar.

- Sreća je što su i konobarica koja je radila u poslijepodnevnoj smjeni i mama koja se nalazila u stanu na katu iznad kafića čule prasak stakla s jednog od stolova što su se nalazili na terasi te su izjurile pogledati što se događa. Na dijelu gdje je izbio požar od ljetos su se nalazile ukrasne lampice, a u blizini se nalazi i vodovodna cijev, čiji su dotok uočivši vatru odmah prekinuli, ispričala nam je kćer vlasnice pokazujući istovremeno začađene zidove i izgorjele kablove.

Pravovremena reakcija vlasnice, konobarice i jednog gosta spriječila je širenje vatre na okolne kuće jer se terasa Murve nalazi na stražnjoj strani objekta i okružena je kućama. Na sreću u požaru nitko nije stradao. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter