Šišan: Ronijeve ekshibicije na vrhu murve


Otkada je kao mladi osmomjesečni pas prvi puta potrčao za mačkom i popeo se za njom na stablo, danas trogodišnji mješanac labradora i boksera Roni ne prestaje upražnjavati svoju tada stečenu vještinu. Mještani Šišana uglavnom ga mogu vidjeti na vrhu stabla murve ispred kafića njegovih vlasnika, obitelji Licardo.

Bez obzira na to je li neka mačka u blizini ili ne, sam pogled na najvišu granu murve za Ronija je poziv da se u nekoliko sekundi popne do najtanje grane koja ga može podnijeti i tamo ostane sve dok ne skupi hrabrosti da se spusti. Naime, silazak sa stabla još nije svladao uspješno kao penjanje pa mu se često dogodi da na zemlju doslovno padne. To ga ne obeshrabruje niti ne sprječava da se već za nekoliko minuta ponovno pojavi na vrhu krošnje.

Najsretniji je kada mu je vlasnik Davor Licardo u blizini te mu pomogne u silasku bez bolnog pada na tlo. Kako nam kaže Davor, Roni je svjetski prvak i u bježanju iz boksa, jer je, bez obzira na debljinu žice i ograde, svaku u stanju pregristi, o čemu svjedoči i nekoliko Ronijevih slomljenih zuba. (M. Vu.)

 


Podijeli: Facebook Twiter