Šišan: Ozlijeđeni vozač passata i putnici u autobusu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U sudaru passata pulskih oznaka s autobusom Pulaprometa te volvom talijanskih oznaka na ulazu u Šišan koji se dogodio oko 14 sati teško je ozlijeđen 35-godišnji  vozač passata iz Pule koji je zadržan na liječenju u pulskoj Općoj bolnici.

U nesreći je lakše ozlijeđeno i petero putnika autobusa, i to 55-godišnjakinja i 17-godišnjakinja iz Ližnjana, 52-godišnjak iz Medulina i supružnici iz Velike Britanije, žena u dobi od 71 i muškarac u dobi od 75 godina. Svima njima pružena je liječnička pomoć, no njihove ozljede su bile lakše naravi pa nije bilo potrebno bolničko liječenje. 

Očevidom policije utvrđeno je da je 41-godišnji talijanski državljanin upravljao volvom talijanskih oznaka prema Šišanu i pretjecao autobus Pulaprometa kojim je ispred njega upravljao 59-godišnjak iz Vodnjana. Vozač autobusa nije radi izbjegavanja sudara bio u prilici skrenuti više udesno jer se kretao uz ogradni zid, a iz suprotnog je smjera, iz Šišana, naišao passat pulskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji Puljanin. Policija je utvrdila da je passat najprije udario u autobus, odbio se unatrag i udario i u volvo. 

Na mjesto nesreće vrlo su brzo dojurili vatrogasci i ekipa hitne pomoći koja je prevezla ozlijeđenog vozača passata u bolnicu, a potom je stigla i policija koja je obavila očevid tijekom kojeg je ovaj dio ceste bio zatvoren za promet.

Centar 112, koji je proslijedio informaciju policiji o nesreći s ozlijeđenom osobom, obavijestio je sam vozač autobusa koji prometujući na liniji Pula - Medulin, između ostalih mjesta, prolazi i kroz Šišan.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar kazao nam je da ne zna koliko je točno putnika u vrijeme nesreće bilo u autobusu.

- Vjerojatno će se policija u ovom slučaju poslužiti snimkom jedne od četiri kamere koje se nalaze u autobusu. Naime, jedna kamera stalno bilježi stanje prometa ispred autobusa pa bi to moglo koristiti utvrđivanju okolnosti nesreće. Preostale tri kamere koje bilježe što se zbiva u samom autobusu pokazat će pak je li u trenutku nesreće bilo kakvih padova i uopće bilo kakvog ozljeđivanja putnika, kazao je Škatar zaključujući da vozač autobusa u sudaru nije ozlijeđen. 

Talijanskom državljaninu zbog izazivanja prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom slijedi kaznena prijava, doznajemo iz istarske policije.
 (M. KOŠTA, N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter