Sisak: Starcu 6 godina zatvora za ubojstvo unuka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijeće Županijskoga suda u Sisku nepravomoćno je osudilo Đuru Adamovića (78) zbog ubojstva 27-godišnjeg unuka Željka Adamovića u lipnju prošle godine u Gornjoj Mlinogi na zatvorsku kaznu od šest godina.

Predsjednica sudskog vijeća Melita Avedić obrazložila je da je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno da je tog popodneva Željko došao u obiteljsku kuću djeda i bake s kojima je živio te da je bio pod utjecajem alkohola. Najprije se posvađao s djedom, koji je također bio pijan, a zatim ga je i napao te mu poderao košulju i potkošulju. Djed je otišao u sobu, a Željko je obavio nekoliko telefonskih razgovora. Kada je krenuo u sobu da se presvuče, djed je uzeo pištolj te je jednim hicem Željka pogodio u prsa. Mladić je teturajući izišao na dvorište, gdje se srušio mrtav.

"Nije potvrđeno da se radilo o nužnoj obrani, kako je kao svjedokinja tvrdila supruga okrivljenoga Danica Adamović. Nož s crnom drškom, kojim je Željko navodno napao djeda, nigdje nije pronađen. Pri donošenju odluke, sud je uzeo u obzir i nekoliko olakotnih okolnosti, kao što su dob okrivljenoga, poremećeni odnosi u obitelji, smanjena ubrojivost okrivljenoga i njegovo dosadašnje nekažnjavanje", rekla je sutkinja Melita Avedić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter