Sisak: Jovev od 14. veljače ostaje bez posla

Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta sisačko-moslavačke županice (M. PIŠKOR/CROPIX)
Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta sisačko-moslavačke županice (M. PIŠKOR/CROPIX)

Jasmina Jovev, koja je progovorila o navodnim nezakonitostima sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, još je uvijek službenica županije, iako je neraspoređena, no već 14. veljače biti će nezaposlena, utvrđeno je danas na Službeničkom sudu u Sisku gdje joj se sudi zbog povrede službene dužnosti.

Sudu su iz županije dostavili rješenje o trenutačnom prestanku službe Jasnimi Jovev, ali sud ga nije prihvatio, jer je bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel uložila prigovor u kojem je navela da je četiri dana ovog mjeseca bila na bolovanju, zbog čega joj radni odnos ne može prestati danas već tek 14. veljače.

Zbog toga je rasprava prekinuta, a nova je zakazana za 28. veljače. No, kako je pojasnila predsjednica sudskog vijeća Nataša Brleković, ako Jovev u to vrijeme više ne bude službenica Sisačko-moslavačke županije, nema procesne pretpostavke da joj se sudi na Službeničkom sudu.

Nakon što je maknuta s posla županičine šefice kabineta, Jovev je koristila drugi dio porodiljnog dopusta, a potom je, odlukom Županije bila neraspoređena.

Jovev je županicu optužila za nezakonito izvlačenje novca iz županijskog proračuna, no Lovrić Merzel je sve odbacila i najavila tužbu zbog klevete. Po pisanju medija, sisačko-moslovačku županicu navodno se od ranije istražuje zbog prodaje poduzeća Ceste Sisak velikogoričkom tajkunu Željku Žužiću, kao i zbog kupnje zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u središtu Siska.

Predistragu o navodnim financijskim malverzacijama sisačko-moslovačke županice prošlog je tjedna preuzeo USKOK, po čijem je nalogu kriminalistička policija u petak pretražila prostorije Županije u Sisku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter