Sisak: Dvostrukom ubojici jednomjesečni pritvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marija Slabinjca (40), osumnjičenog da je u utorak navečer počinio dvostruko ubojstvo kod Graboštana, jutros je policija privela na saslušanje u sisačko Županijsko državno odvjetništvo, a oko podneva mu je sutkinja istrage sisačkog Županijskog suda odredila jednomjesečni istražni zatvor.

PU sisačko-moslovačka je protiv Slabinjca dovršila kriminalističko istraživanje kojim je utvrdila da je prekjučer oko 21 sat na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva u općini Majur svojim vozilom prepriječio put automobilu koji je vozio 45-godišnji Ivica Hajduković. U automobilu su bili i Slabinjčeva bivša supruga Blaženka (39), njihove dvije kćeri od osam i devet godina te Hajdukovićev 17-godišnji sin.

Nakon što je zaustavio njihov automobil Slabinjac, inače policajac iz Ravnateljstva policije, je iz prtljažnika svoga automobila izvadio automatsku pušku koju ilegalno posjeduje i prema njihovu automobilu ispalio rafal. Na mjestu je ubio svoju bivšu suprugu i njezina prijatelja Hajdukovića, dok djeca nisu ozlijeđena.

Policija ga je kazneno prijavila za dvostruko teško ubojstvo, pokušaj teškog ubojstva svojih kćeri i pokušaj ubojstva 17-godišnjaka, kao i za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon saslušanja kod Županijskog državnog odvjetnika u Sisku Slabinjac je danas doveden pred suca istrage sisačkog Županijskog suda koji mu je odredio jednomejsečni istražni zatvor. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter