Sisackim trovacima ukupno 55 godina robije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sisacki trovaci, Dragomir Pavlovic (37) i Gordana Laktašic (32), koji su lani ubili profesora Damira Zaimovica (62) i poznanicu Jadranku Podgoršek (46), osudeni su na ukupno 55 godina zatvora.

Pavlovic je zbog ubojstva Zaimovica kažnjen s 22, a Podgoršek 15 godina zatvora te mu je izrecena jedinstvena kazna od 35 godina. Njegova suucesnica u tim zlocinima, što su po zakljucku sudsko vijeca Županijskog suda u Sisku pocinjena na podmukao nacin te iz cistog koristoljublja, kažnjena je s 20 godina zatvora.

Ovi slucajevi otkriveni su lani pred kraj ljeta. Par je 17. kolovoza prošle godine uhicen zbog ubojstva Jadranke Podgoršek, koja je mjesec dana ranije pronadena mrtva u svom domu u Ulici Nikole Šipuša. Odalo ih je peglanje kartica Podgoršek, s cijih su racuna skinuli 12.000 kuna.



Naime, na druženju uz pozamašne kolicine alkohola u stanu zajednicke prijateljice, Pavlovic je glumio da se udvara Podgoršek. Cak ju je, da bi bio uvjerljiv, grlio i ljubio, a za to vrijeme Gordana Laktašic je iz njezine torbice ukrala kreditne kartice. Da bi se definitivno riješili žrtve, u bocu piva ubacila je još tablete Leponex, koje se koriste za lijecenje teških psihickih bolesti.

Koliko ih je tocno umiješala u smrtonosni koktel tog lijeka i alkohola, tijekom sudenja nije utvrdeno. No, za sitnu ženu kombinacija je bila kobna.

I dok je slucaj prvotno djelovao kao prirodna smrt, Siskom su se ubrzo pocele širiti glasine o mogucem ubojstvu. Zato je Jadrankino tijelo ekshumirano, a vještacenje je pokazalo da je koktel alkohola i Leponexa za nju bio koban. Trovaci su ubrzo završili iza rešetaka.

Buduci da su istražitelji nakon toga posumnjali i u uzroke smrti profesora Zaimovica, i njegovo je tijelo nakon nekog vremena ekshumirano. Iako su analize potrajale, toksikolozi su ipak dokazali da je i Zaimovic ubijen na gotovo isti nacin. Naime, 9. srpnja prošle godine Pavlovic, koji mu je bio prijatelj, u tanjur graha mu je ubacio dva Leponexa.

Buduci da je profesor bio pod utjecajem alkohola, tablete su ga ubile. Pavlovicev motiv za ovo ubojstvo bila je krada novca jer je Zaimovic baš dobio mirovinu.

- Žrtve nisu imale nikakvu mogucnost braniti se ili znati što ih ceka kada kod prijatelju popiju pice ili pojedu porciju graha, istaknula je podmuklost ubojstava sutkinja Snježana Mrkoci u obrazloženju presude.

Obrana je pak najavila žalbe na presudu jer smatra da baš nicime nije dokazana krivnja optuženika.


Podijeli: Facebook Twiter