Sirova energija norveške punk metal mašine Kvelertak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ljubljanskom klubu Gala Hala u ponedjeljak se održao koncert norveške rock punk metal mašine Kvelertak. Ovaj unikatan bend trenutno je na europskoj turneji, te im je ovaj koncert prvi nastup u Sloveniji, te su oni za tu prigodu, u solidno popunjenom klubu, izveli su presjek svoje karijere.

Bend djeluje od 2007. godine, i u kratko vrijeme su se nametnuli kao interesantna i kvalitetna koncertna pojava. Prepoznali su to i bendovi Mastodon i Gojira, koji su ih pozvali kao goste na turneju, a svirali su i s legendarnom Metallicom. U skoro dvosatnom nastupu, pjevač Erlend Hjelvik je vodio publiku kroz bogat opus Kvelertaka, potpomognut s trojicom gitarista, basistom i bubnjarem, koji se nisu štedjeli na bini. Svaka pjesma je imala potporu u vidu glasnog pjevanja okupljenih fanova, skakanja i naravno, stage divinga na kraju koncerta, koji se pretvorio u penjanje 30-ak fanova na binu na kraju koncerta, što je samo potvrda Kvelertaka kao druželjubivih glazbenika.

Nakon koncerta smo popričali i s nekoliko fanova, neki su došli i iz Zagreba, ali i Labina, koji su bili prezadovoljni, s nadom da će se Kvelertak opet uputiti u naše krajeve.

Kvelertak skoro otkazali koncert taj dan zbog kvara na autobusu dan prije u Njemačkoj. Preko svog Facebooka su napisali da traže prijevoz za Sloveniju, i u kratkom vremenu se našao fan koji ih je i dovezao na koncert.

Kao support je nastupio slovenski bend The Hoax Program, koji je skupio dosta publike u dugogodišnjem radu, te je bio odličan kao zagrijavanje za zvijezde večeri. (Napisao i snimio D. RAJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter