Siromašna obitelj Radović uskoro u novom stanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Priča obitelji Radović koju su u predvečerje Božića objavili mediji dirnula je cijelu Hrvatsku. Nakon što su izbačeni iz unajmljenog stana jer nisu imali novca za stanarinu, noć su ipak proveli mirno, u kući koju im je privremeno dalo Ministarstvo branitelja. Na Božić, kako javlja RTL, dobili su vijest da će im Grad Zagreb u idućih pola godine dati stan na korištenje.

Telefoni obitelji Radović na Božić nisu prestajali zvoniti, a pomoć u hrani i novcu obećana im je i stizala je sa svih strana.

"Osjećam se bolje kad sam sa svojom obitelji i u toplom. Samo da nismo ostali na cesti", rekao je Zdravko Radović RTL-u. Zbog duga za stanarinu ostali su na ulici, no prvo su u pomoć priskočile ratne i stradalničke udruge, a onda i Ministarstvo branitelja.

"Posebno bih zahvalila ljudima u Dalmaciji, koji jako puno zovu. Doista su potreseni. Evo, i djeca su dobila i kolača i špeceraja, hvala svima", veli potresena Zvjezdana Radović.

Ruku utjehe Zdravku su pružili i mnogi suborci, koji su četvero mališana najviše obradovali poklonima.

Oboje teško bolesni, još jučer su mislili da za njih nema nade te su strahovali za budućnost djece. Na Božić je stiglo i obećanje iz Grada Zagreba, koji će im u idućih šest mjeseci dati novi dom u naselju Sopnica-Jelkovec, stan od stotinjak kvadrata.

"Gradonačelnik ima u izvanrednim situacijama diskreciono pravo to napraviti. Mislim da se to diskreciono pravo sada može koristiti, da sirotinji koja boluje od PTSP-a treba pomoći na šest mjeseci, a onda s Hvidrom Grada Zagreba i s resornim ministarstvom trajno riješiti probleme obitelji Radović", izjavio je Milan Bandić novinarima RTL-a.

Novu godinu će obitelj Radović dočekati pod sigurnim krovom, vjerujući u trajno rješenje. Iako su siromašni, želje su im i dalje skromne.

"Samo mir, sreća, blagostanje i da drugi Božić ne bude ovakav", poručuje obitelj Radović, kojoj su neki nemilosrdno pokušali ukrasti Božić, no dobri ljudi pokazali su da se čuda u ovo vrijeme ipak događaju. (Tportal.hr/RTL)


Podijeli: Facebook Twiter