Širom Istre prikupljanje potpisa za ZOR

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sindikat Istre i Kvarnera (SIK) u srijedu ce se prikljuciti akciji pet sindikalnih središnjica koje ce diljem Hrvatske od 9. do 24. lipnja prikupljati potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu (ZOR), najavio je na konferenciji za novinare predsjednik SIK-a Bruno Bulic.

Naglasio je da ce se potpisi u Puli prikupljati od 9 do 17 sati na tržnicama na Narodnom trgu i Verudi, kod Stande u Šijani, ispred ulaza u Mornaricku bolnicu, na Trgu Portarata te na parkiralištu ispred Plodina.

Uz to, SIK zajedno sa Sindikatom prometnika vlakova u isto vrijeme organizira prikupljanje potpisa na autobusnom kolodvoru u Puli, Kanfanaru i Pazinu.

Potpisi ce se prikupljati u Pazinu na Trgu slobode, na buzetskom Trgu Fontana te na poreckoj gradskoj tržnici, kao i na rovinjskom Trgu Matteotti, ispred Konzuma u Novigradu te u Umagu ispred zgrade Puckog otvorenog ucilišta.

Bulic je podsjetio da je nužno prikupiti 450 tisuca potpisa kako bi se referendum uopce mogao održati, naglasivši da je ovo svojevrsni test za gradane koji ce pokazati žele li promjene ili ce i dalje podržavati lopovluk koji je, veli, u Hrvatskoj prisutan zadnjih 15-ak godina.

- Povuce li premijerka aktualni prijedlog Vlade, sindikati ce odustati od akcije, rekao je Bulic.


Podijeli: Facebook Twiter