Sirijski zrakoplov ispalio projektil u Libanonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski zrakoplov ušao je u srijedu 20 kilometara u libanonski zračni prostor i ispalio projektil na polje u okolici pograničnog grada Arsala, no žrtava nije bilo, rekli su svjedoci.

Sirijske snage lojalne predsjedniku Bašaru al-Asadu povremeno su goneći pobunjenike ispaljivale minobacačke granate i ulazile na libanonski teritorij a prošlog su mjeseca prijetile izvršiti zračne napade na Libanon.

Kada je sirijski zrakoplov sredinom ožujka bombardirao libanonski teritorij, libanonski predsjednik Michel Suleiman je taj slučaj nazvao neprihvatljivom povredom libanonskog suvereniteta.

Još nije poznato što je u srijedu gađao sirijski zrakoplov. Stanovnici područja su rekli da je u vrijeme napada područje blizu Arsala u Libanonu nadlijetao i helikopter sirijske vojske.

Prije zore u srijedu libanonski napadači koji podržavaju pobunu protiv Asada u Siriji u lučkom gradu Tripoliju pucali su na konvoj kamiona koji su išli za Siriju i ranili jednog vozača, rekli su izvori iz libanonskih snaga sigurnosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter