Sirijski ustanici povukli se iz još jednog grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski ustanici koji se bore protiv režima predsjednika Bašara al-Asada napustili su u utorak grad Deir al-Zor na istoku zemlje, ne mogavši više izdržati žestoke napade vojske.

Vladine snage su takoder granatirale stambena podrucja u gradovima Hami i Homsu i obližnji grad Rastan i pritom su ubile najmanje 10 ljudi, dok je jedan vojnik poginuo u napadu na vojnu kontrolnu postaju na jugu zemlje, izjavili su oporbeni izvori.

Slabo naoružani pobunjenici bili su prisiljeni na povlacenje diljem Sirije posljednih tjedana pred teško naoružanom vojskom.

"Tenkovi su ušli u stambena podrucja, posebice u južnim podrucjima Deir al-Zora. Slobodna sirijska vojska povukla se kako bi se izbjegao pokolj civila", navodi se u priopcenju Zajednice odbora revolucije u Deir al-Zoru.

Od 15. ožujka 2011. Siriju potresa nevidena pobuna protiv režima predsjednika Asada. U njezinu gušenju ubijeno je više od 9000 ljudi, po podacima nevladinih organizacija.

Sirijski ustanici, koji nisu uspjeli zadržati nijedan veci komad teritorija, izgleda da mijenjanju taktiku borbe, kažu analiticari, upiruci prstom na dva bombaška napada u dva najveca sirijska grada ovoga vikenda i na sabotaže na željeznici.


Podijeli: Facebook Twiter