Sirijski tenkovi nadomak turske granice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski tenkovi i vojnici stigli su u cetvrtak nadomak turskoj granici, gdje su se sklonile tisuce izbjeglica bježeci pred represijom, izjavili su turski ocevidci za francusku novinsku agenciju.

Informaciju zasad nije moguce provjeriti. Stanovnik turskog sela Gueveccija, tik uz granicu, rekao je da je oko 6 sati po mjesnom vremenu vidio više tenkova i vojnika na brijegu, manje od kilometra udaljenom od granice.

Turska zastava koju su izbjeglice u znak zahvalnosti Turskoj postavili prije nekoliko dana na zgradi na obronku toga brijega u kojoj je smješten velik broj sirijskih izbjeglica, zamijenjena je sirijskom zastavom, izvijestio je novinar agencije France Pressea.

Nadomak omanje vojne baze u Guevecciju, turski policajci su postavili vrece pijeska i uz pomoc dalekozora prate stanje na terenu, dodaje agencija. No tijekom jutra nije bilo dojava o dolasku izbjeglica na tursku stranu granice.

Tisuce sirijskih izbjeglica podigli su imrovizirane logore uz tursku granicu koju se ne odvažuju prijeci zbog straha da se nece moci vratiti kuci. Navode da su dobili uvjeravanja turskih vlasti da u slucaju opasnosti mogu prijeci granicu koju oznacava tek bodljikava žica.

U utorak su se u Guevecciju culi pucnji iz lakog oružja i eksplozije, a cinilo se da dopiru s brijega na kojemu su cetvrtak videni tenkovi.


Podijeli: Facebook Twiter