Sirijski režim nastavlja napade blizu Damaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijska vojska usredotočila je svoje napade u utorak na nekoliko područja oko Damaska gdje su stanovnici Dume, sjeveroistočno od glavnog grada, bježali od bombardiranja.

Sirijska vojska žestoko je bombardirala nekoliko lokacija blizu glavnog grada u kojima se navodno skrivaju ustanici, a dva su civila ubijena u Dumi, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava koji se poziva na široku mrežu militanata i liječnika diljem zemlje. Video snimka militanata govori o "egzodusu" stanovnika iz Dume zbog bombardiranja i prikazuje nekoliko vozila na kojima se mogu uočiti žene na cesti usred noći.

Usporedo je šest vojnika ubijeno u napadu ustanika na medicinski centar u gradu gdje su stacionirani vojnici. "Vojska je taj centar pretvorila u vojarnu i njezini su snajperisti ondje bili na položaju", kazao je Rami Abdel Rahman, predsjednik Opservatorija.

I dalje u području Damaska, gradić Jabrud, sjeveroistočno od glavnog grada, također je bombardiran teškim topništvom i minobacačima, javljaju lokalni Odbori za koordinaciju mreža militanata. Grad Zabadani, 50-ak km sjeverozapadno od Damaska, nekad važna turistička destinacija zbog panoramskih pogleda i blage klime, također je bombardiran u zoru a mjesecima su ga opkoljavale vladine snage.

Službeni dnevnik al-Bas govori u utorak o bliskom "kraju operacija" u pokrajini Damaska. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter