Sirijski pobunjenici zadržali UN-ove mirovnjake

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski pobunjenici u utorak su objavili da su zadržali skupinu filipinskih UN-ovih mirovnjaka u zoni razdvajanja između Sirije i Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom, nakon što su sukobi u tom području pripadnike UN-ovih snaga doveli u opasnost.

Brigada mučenika Yarmouka priopćenje je objavila na svojim Facebook stranicama sa slikom četvorice pripadnika UN-ovih mirovnih snaga u svijetloplavim UN-ovim odorama s oznakom "Filipini".

U Ujedinjenim narodima je glasnogovornica rekla da su četiri mirovnjaka privedena za ophodnje u blizini područja gdje je u ožujku skupina od 21 filipinskog promatrača bila zadržana tri dana.

Glasnogovornica Josephine Guerrero rekla je da su privedeni na južnom kraju uske "zone razdvajanja" između sirijskih i izraelskih snaga.

Pobunjenici iz Brigade mučenika Yarmouka rekli su da su operaciju proveli "kako bi osigurali i zaštitili elemente Ujedinjenih naroda koji djeluju u dolini Yarmouk tijekom sukoba i teškog granatiranja u regiji".

Oni su rekli da je snažna nazočnost Asadovih snaga, kao i "kriminalnih elemenata" u području, predstavljala opasnost po mirovnjake. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter