Sirijski pobunjenici rastjerali prosvjed zbog hrane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski pobunjenici pucnjavom u zrak rastjerali su prosvjed civila koji su se u okrugu Alepu pod pobunjeničkom vlašću željeli probiti kroz blokadu koja onemogućuje prolazak hrane i lijekova u grad Alepo koji je pod nadzorom režima.

Pobunjenici već tjednima onemogućuju opskrbu Alepa i tom taktikom žele oslabiti snage predsjednika Bashara al-Assada, ali sad gladuju i tisuće civila, kažu stanovnici.

Snimke u utorak postavljene na internet pokazuju desetke civila u pobunjeničkoj četvrti Bustan al-Qasru kako prosvjeduju na pobunjeničkoj kontrolnoj točki preko koje opskrba ne može u zapadni dio dvomilijunskoga grada pod nadzorom režima.

Iako pobunjenici i režim nadziru različite dijelove zemlje, civilima je obično omogućen prelazak preko iz jednoga u drugi dio radi kupnje i sastanka s prijateljima i rodbinom.

Video-snimku objavio je oporbeni Informativni ured Bustan al-Qasra, a prikazuje muškarce kako viču: "Narod želi kraj blokade". Jedan pobunjenički borac zatim vadi pištolj i na kraju snimke čuje se pucanj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter