Sirijski brodovi pucaju po Latakiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 21 civil je izgubio život a deseci su ranjeni u nedjelju u cetvrti Al-Raml al-Džunubiju u Latakiji, na sirijskoj zapadnoj obali, gdje traje kopnena i pomorska ofenziva sirijske vojske, pokazuju novi podatci sirijske organizacije za ljudska prava (OSDH).

"Najmanje 21 civil je poginuo a deseci su ranjeni, medu kojima veci broj teško, u cetvrti al-Raml al-Džunubiju", istice OSDH u priopcenju. "Ratno brodovlje napada Latakiju i eksplozije se cuju u više cetvrti", javlja OSDH. Usto, "rafalna paljba i eksplozije cule su se u cetvrti Slaibeu, a vozila prorežimskih boraca i sigurnosnih snaga pregrupirala su se u gradu", dodaje ta organizacija.

U subotu su dva civila ubijena u Latakiji, piše OSDH, koji tvrdi da je blizu cetvrti al-Raml al-Džunubi rasporedeno "dvadeset tenkova i oklopnih transportera". Po istom izvoru, "velik broj stanovnika, napose žena i djece" pobjegao je iz tog sektora u subotu, "zbog straha od vojne operacije".

Ovih dana je cetvrt al-Raml al-Džunubi bila poprište masovnih prosvjeda protiv režima predsjednika Bašara al-Asada koji se vec gotovo pet mjeseci bori s prosvjedima dosad nevidenih razmjera. Od pocetka prosvjeda u Siriji 15. ožujka poginulo je gotovo 1.800 civila, po podatcima OSDH-a.


Podijeli: Facebook Twiter