Sirijske snage ubile 15 prosvjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petnaest prosvjednika ubijeno je u srijedu u napadu sirijskih snaga sigurnosti na protuvladine demonstrante u džamiji u južnom gradu Deri, prenose ocevici.

Sirijska policija pokrenula je rano u srijedu snažan napad na uporište prosvjednika u Deri koji traži odlazak s vlasti vladajuce elite iz stranke Baath predsjednika Bašara al-Asada. Snage sigurnosti pucale su i na stotine mladih koji su stigli u Deru u znak solidarnosti s njegovim gradanima. "Policija je otvorila vatru kada su stigli iz pravca sjevera, tijela padaju kao pokošena po ulici", izjavio je jedan ocevidac.

Prije napada na džamiju u Deri je iskljucena struja i telefonske linije. Uzvici "Allah Akbar (Bog je velik) odjekivali su cijelim kvartom kada je pokrenut napad. U policijskom se priopcenju tvrdi da su naoružane bande "u džamiju dopremile oružje i streljivo te da su otele djecu koje koriste kao živi štit".

Državna televizija prikazala je oduzeto naoružanje koje je, navodno, pronadeno u džamiji, no aktivisti tvrde da su prosvjedi bili mirni i da u džamiji nije bilo oružja.


Podijeli: Facebook Twiter