Sirijska vojska bombardira okolicu Damaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijska vojska je u nedjelju bombardirala okolicu Damaska gdje je u subotu poginula 51 osoba, većinom u borbama u kojima su pobunjenici zauzeli velik dio vojnog aerodroma, javili su aktivisti.

U subotu je u sukobima diljem Sirije poginulo najmanje 85 osoba, po informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) koji se oslanja na aktivističku mrežu i na civilne i vojne medicinske izvore.

U tim borbama pobunjenici su zauzeli veliki dio vojnog aerodroma Mardž al-Soltan, 15 km istočno od Damaska, gdje su uništili dva helikoptera, javlja isti izvor.

Na videosnimku koji su na internetu objavili aktivisti vidi se jedna od tih uništenih letjelica i pobunjenik koji ispaljuje rakete prema aerodromu, gdje se vidi nekoliko požara.

Opće povjerenstvo za sirijsku revoluciju (CGRS) i mjesni koordinacijski odbori (LCC), dvije velike aktivističke mreže u Siriji, javljaju da sirijski režim u nedjelju opet bombardira više mjesta u okolici Damaska.

Pobunjenici su svoje baze uspostavili oko prijestolnice gdje su ljetos ostvarili napredak, ali su otuda potisnuti zadnjih tjedana. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter