Sirija: Žestoki sukobi prije dolaska izaslanika UN-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Žestoki sukobi odvijali su se u petak navečer u Siriji uoči turneje po regiji izaslanika UN-a Lahdara Brahimija radi pripreme mirovne konferencije o toj zemlji razapetoj građanskim ratom.

U Deir Ezzoru, na istoku Sirije, džihadisti su smaknuli 10 vojnika dok je više desetaka osoba stradalo na sjeveru. UN i SAD u međuvremenu ulažu diplomatske napore oko održavanja mirovne konferencije, koja se očekuje u studenom.

Izaslanik UN-a za Siriju Lahdar Brahimi počinje u subotu u Egiptu turneju po Bliskom istoku, a državni tajnik John Kerry trebao bi doputovati sljedećeg tjedna u Europu, obojica kako bi raspravljala o toj konferenciji nazvanoj Ženeva-2.

Na terenu, Sirijski opservatorij za ljudska prava koji se oslanja na široku mrežu aktivista i medicinske izvore, ustvrdio je da su tijekom noći počeli žestoki sukobi u Deir Ezzoru, velikom gradu na istoku zemlje. Grad je podnio nekoliko zračnih udara u petak ujutro u kojima je bilo ranjenih, dodao je Opservatorij ne navodeći precizne podatke. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter