Sirija: U bombardiranju poginulo 27 civila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 27 osoba izgubilo život u utorak u Siriji, medu kojima 16 u bombardiranju pobunjenicke cetvrti Bab Amra u Homsu, kamo je vlast poslala novo pojacanje, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). Šesnaest osoba, medu kojima žena i troje djece, poginulo je u jakom bombardiranju pobunjenicke cetvrti Bab Amra koja je pod paljbom vec 18 dana, istice ta nevladina organizacija u Londonu.

Cetvrti Haldija i Karm el-Zejtun, isto u Homsu, takoder su bombardirane u utorak ujutro tijekom više od dva sata, dodaje. Petero civila, medu kojima i dijete, ustrijelile su sigurnosne snage iz teškog oružja u gradu Kuseiru, u pokrajini Homsu, navodi OSDH.

Usto, povorka s 56 tenkova i vojnih transportera primijecena je na putu prema Homsu, tvrdi OSDH, zbog cega aktivisti strahuju od skore konacne ofenzive. U pokrajini Idlebu sigurnosne snage su ubile petero civila a petero ranile.

Vlast i oporba u Siriji u utorak su se medusobno optuživale za ubojstvo poslovnog covjeka u ponedjeljak u Alepu. Kako navodi službena agencija Sana, Mahmuda Ramadana (43), direktora hotelskog poduzeca, ustrijelile su "naoružane skupine" ispred njegove kuce.

Oporba za ubojstvo optužuje režim, jer je žrtva brat Ahmada Ramadana, clana izvršnog odbora Sirijskog nacionalnog vijeca (SNC), glavne oporbene koalicije. Kako navode oporbene internetske stranice, od obitelji je zatraženo da privoli Ramadana da odustane od djelovanja u oporbi.


Podijeli: Facebook Twiter