Sirija: Pobunjenici srušili 2 vojna zrakoplova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski pobunjenici u četvrtak su u sjeverozapadnom dijelu zemlje srušili dva zrakoplova sirijske vojske, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Dva napada dogodila su se u pokrajini Idleb u trenutku kada su zrakoplovi sirijskog režima bombardirali nekoliko mjesta u regiji, prenosi Opservatorij. Vojni avioni srušeni su u intervalu od nekoliko sati u blizini mjesta Maret al Momanea.

Na video snimci pobunjenička skupina "Brigade prorokovih potomaka" preuzele su odgovornost za jednu od dviju operacija, tvrdeći da su njihovi pripadnici srušili ruski zrakoplov tipa Suhoj.

Ubijeno najmanje 247 osoba

U Siriji je u srijedu ubijeno najmanje 247 osoba među kojima 88 ustanika, objavio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava, koji ističe da su ti podaci jedni od najgorih unazad nekoliko mjeseci.

Zračni napadi i sukobi potresali su u četvrtak naftnu pokrajinu Hasaka gdje su islamistički borci preuzeli kontrolu nad gradom smještenim blizu granice s Irakom, izvješćuje Opservatorij.

Iran, jedan od glavnih saveznika režima u Damasku, objavio je u četvrtak da su jednog od njegovih zapovjednika ubili ustanici u Siriji, dan nakon posebno krvavog sukoba koji traje gotovo dvije godine.

Zapovjednik Revolucionarne garde, Mohamed Ali Džafari, priznao je u rujnu da se iranski vojni "savjetnici" nalaze u Siriji, tvrdeći da kako ne znači "vojnu nazočnost" Teherana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter