Sirija: Nastavljeni sukobi i granatiranje po Alepu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nekoliko četvrti Alepa u nedjelju se vode borbe između pobunjenika i vojske, naveo je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). Blizu Damaska su pronađena tijela deset ljudi, među kojima i jednog pobunjenika, pogubljenih vatrenim oružjem, navodi OSDH pozivajući se na izjave aktivista te zone koju je nakon sukoba ponovno preuzela vojska.

Žestoki sukobi snaga režima i pobunjenika vode se u četvrtima u istočnom dijelu Alepa, dok je središte grada izloženo topničkom granatiranju, navodi OSDH u priopćenju u nedjelju ujutro. U noći su pobunjenici pokušali upasti u stari grad, pri čemu su izgubili osam boraca, prenosi AFP na temelju jednog vojnog izvora.

U Alepu od 20. srpnja traju sukobi nakon što je dugo bio pošteđen nasilja u kojem je u 18 mjeseci poginulo više od 31.0000 ljudi u Siriji, navodi OSDH. U regiji Damaska postrojbe režima stežu obruč oko zona koje zauzimaju pobunjenici.

Mjesta u pokrajini Idleba, na sjeverozapadu i dalje bombardira zrakoplovstvo dan nakon sukoba u kojima su pobunjenici preuzeli kontrolu nad graničnim mjestom s Turskom, kada su ubili 40 vojnika, navodi OSDH. U nasilju diljem Sirije je u subotu ubijeno 154 ljudi, od kojih 47 civila, 62 vojnika i 45 pobunjenika, prema podacima OSDH-a. (Hina/AFP)l


Podijeli: Facebook Twiter