Sirija: Islamisti zauzeli skladišta oružja oporbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveća islamistička skupina koja se bori protiv sirijskog režima zauzela je u subotu skladišta oružja na turskoj granici koja su pripadala protivničkim pobunjenicima, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Taj incident svjedoči o sve većim napetostima između Islamske fronte, koju je krajem studenoga osnovalo sedam islamističkih skupina i Slobodne sirijske vojske (FSA), pobunjeničke koalicije koju vodi oporba u egzilu uz podršku zapada, dok se oba tabora bore za pad režima Bašara al-Asada.

Nakon noćnih borbi, borci Islamske fronte su zauzeli položaje stožera FSA blizu graničnog prijelaza Bal el-Hawa i preuzeli su njihova skladišta oružja, navodi OSDH. Ta organizacija navodi da se radi o oružju koje prelazi preko turske granice u korist FSA i dodaje da je ubijeno pet boraca, ali ne precizira čijih.

Sve se zbiva četiri dana nakon što je Islamistička fronta najavila da se odvaja od stožera FSA, tvrdeći da ju FSA više ne predstavlja, što ukazuje na krizu oporbenih snaga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter