Sirija: Borbe u Homsu i Damasku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski pobunjenici i vojska nastavili su u utorak borbe u četvrti Baba Amr u Homsu, trećem sirijskom gradu koji se nalazi u središtu zemlje, a pucnjevi iz vatrenog oružja mogli su se čuti i na cesti prema međunarodnoj zračnoj luci u Damasku, javile su nevladine organizacije.

- Borbe se odvijaju na periferiji Baba Amra, koju bombardiraju snage režima, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Ta organizacija govori o novim vojnim pojačanjima oko te četvrti koju su u nedjelju zauzeli pobunjenici.

Borbe se nastavljaju i oko četvrti Khaldiye, koju također bombardiraju snage režima.

Grad Homs, nazvan "prijestolnicom revolucije", još uvijek je oko 80 posto pod kontrolom vojske koja već danima vodi snažnu ofenzivu protiv pobunjeničkih uporišta.

List Al Watan, blizak sirijskoj vlasti, u utorak piše da je sirijska vojska spremna za borbu protiv pobunjenika koja bi trajala godinama.

- Sirijska vojska ima na raspolaganju ljudstvo i oružje koji su dovoljni da se može godinama voditi rat i braniti Sirija, piše list, govoreći da bi svi Sirijci mogli sudjelovati u toj borbi, svako prema svojim mogućnostima.

- Sirijska vojska je savršena, njezini vojnici i časnici vode posljednje dvije godine tešku bitku, hrabrošću neviđenom u svjetskoj povijesti, dodaje list. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter