Sirija: 50 civila ubijeno u Baniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijska vojska je u sunitskom selu blizu Banije ubila najmanje 50 ljudi, uglavnom civila, izvijestila je sirijska nevladina organizacija, a oporba govori da je izvršen masakr.

"Prema nekoliko izvora u selu, najmanje 50 ljudi je ubijeno po kratkom postupku i u bombardiranjima sunitskog sela Bajda, na južnoj periferiji Banije", rekao je direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH) Rami Abdel Rahman. Na temelju velikog broja izvješća i vojnih i medicinskih izvora diljem Sirije, organizacija navodi da su neki pogubljeni po kratkom postupku, iz vatrenog i hladnog oružja ili spaljeni.

Koalicija sirijske oporbe je u priopćenju kazala da se radi o masakru velikih razmjera koji su izvele postrojbe režima i poziva se na svjedoke te poziva Arapsku ligu i Ujedinjene narode da brzo djeluju i zaštite civile u drugim selima diljem Sirije. Abdel Rahman je rekao da se više desetaka civila iz Bajde vode kao nestali, te da se ne zna jesu li uhićeni, ubijeni ili su pobjegli. Službena agencija Sana je izvijestila u četvrtak da je vojska ubila teroriste, kako režim naziva pobunjenike, u Bajdi i drugim regijama nastanjenim sunitima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter