Sirija: 47 mrtvih u sukobima vojske i pobunjenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 21 pobunjenik i 26 vladinih vojnika je ubijeno u manje od 48 sati u sukobima za zauzimanje položaja u pokrajini Idlebu, na sjeverozapadu Sirije, izvijestio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Vojnici i pobunjenici Džihadističke fronte Al-Nosra i brigada Ahrar al-Šarm et Daud žestoko se bore za dvije kontrolne točke koje su u srijedu zauzeli pobunjenici, navela je ta nevladina organizacija na temelju široke mreže aktivista i liječnika.

Najmanje 26 vojnika je ubijeno, precizira OSDH i dodaje da je u sukobima poginuo najmanje 21 pobunjenik od kojih 12 stranih državljana. Washington je stavio Front Al-Nosra na svoj popis terorističkih organizacija.

Velika zona pokrajine Idleba, koja graniči s Turskom, izmiče kontroli vojske. Drugdje u zemlji u sukobima vojnika i pobunjenika topništvo režima granatira južnu periferiju Damaska.

U Homsu traje raketiranje četvrti Kalidije, koja je duže od šest mjeseci pod opsadom vojske. Sedam pobunjenika je poginulo u bombardiranjima i sukobima oko tog grada koji aktivisti nazivaju "prijestolnicom revolucije".

Prema privremenim podacima OSDH-a u četvrtak je diljem Sirije poginulo 37 ljudi. Blizu dvije godine u Siriji traje narodna pobuna koja je prerasla u građanski rat u kojem je prema podacima UN-a poginulo više od 60.000 ljudi. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter