Sirija: 300 mrtvih u osmodnevnim zračnim udarima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U osmodnevnim zračnim udarima sirijskih zrakoplovnih snaga na pobunjeničke sektore u Alepu i u istoimenoj pokrajini poginulo je 300 ljudi, među kojima 87 djece, izvijestila je jedna nevladina organizacija.

- Od 15. do 22. prosinca 301 osoba je izgubila život, među kojima 87 djece, 30 žena i 30 pobunjenika, po izvješću Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Sirijska oporba i nevladine organizacije optužuju režim Bashara al-Assada da na pobunjeničke zone baca "bačve s eksplozivom" TNT-om da bi slomio moral stanovnika i nahuškao ih protiv pobunjenika.

Sigurnosni izvor je rekao u ponedjeljak za agenciju France Presse da vojska u pokrajini Alepu izvodi zračne napade zbog nedostatka ljudstva na kopnu, ističući da je velik broj civilnih žrtava povezan s činjenicom da su pobunjenički položaji okruženi civilnim zonama.

Alep je od ljeta 2012. podijeljen na pobunjeničke sektore i na zone koje drži režim.

Režim je razorio mnoge četvrti, rekli su svjedoci i medicinski izvori. Human Rights Watch je u subotu upozorio na "katastrofu", rekavši da je od 15. do 18. prosinca poginulo više od 200 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter