Sirija: 25 poginulih u zračnim napadima u Alepu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 25 civila, među kojima četvero djece, poginulo je u zračnim napadima sirijske vojske na tržnicu i blizu bolnice u pobunjeničkoj četvrti Alepa, izvijestio je u subotu Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Prema toj nevladinoj organizaciji vojni helikopteri sirijskog režima su ispustili "bačve eksploziva" na pobunjeničku četvrt u istočnom dijelu bivše gospodarske prijestolnice Sirije, dva tjedna nakon početka zračne ofenzive na područja koja drže pobunjenici.

Bacanje bačava eksploziva je režimu jeftinije nego rabiti rakete, objasnio je agenciji France Presse ovu tehniku napada za koju režim tvrdi da je ne koristi. Dvije žene, dvoje mladih i jedan novinar su među žrtvama tih napada, prema podacima OSDH-a. OSDH dodaje da bi broj stradalih mogao porasti jer je više desetaka ljudi ranjeno.

Cilj napada je bila prepuna tržnica, navela je mreža aktivista koja dodaje da je veliki broj zgrada uništen, te da se jedna zgrada srušila.

Prema podacima OSDH-a i aktivista, režim sirijskog predsjednika Bashara al-Assada dva tjedna vodi kampanju zračnih bombardiranja u kojima je u pobunjeničkim četvrtima Alepa poginulo više od 400 ljudi. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter