Sirija: 24 mrtvih u dva samoubilačka napada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tri koordinirana samoubilačka napada autobombama u srijedu su ubijene najmanje 24 osobe, većinom vladini vojnici, u Idlibu gradu na sjeverozapadu Sirije koji drže vladine snage, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

SOHR, skupina sa sjedištem u Britaniji, a mrežom izvora u Siriji, rekao je da je jedan automobil-bomba za metu imao vladina vozila u blizini zgrade koju rabi jedna od unutarnjih sigurnosnih agencija predsjednika Bashara al-Assada. Drugi je pogodio vladin sigurnosni ured, a treći kontrolnu točku na cesti koja vodi u Idlib. Svi su eksplodirali u nekoliko minuta jedan iza drugoga.

Državna novinska agencija SANA javila je da su teroristi na samoubilačkom zadatku izazvali dvije eksplozije autobombi u Idlibu pri čemu su ubijene 22 i ranjeno 30 osoba, a da su dvije autobombe, uništene na cesti između Idliba i Mastume. Pobunjenici koji su zapeli u borbama u kojima ne mogu prevladati, rabe bombaške napade na vladine snage koje imaju daleko nadmoćniju vatrenu moć uključujući borbene zrakoplove i balističke rakete. Direktor SOHR-a Rami Abdel Rahman je rekao da je nakon zauzimanja baze u Taftanazu 11. siječnja Idlib sljedeća meta pobunjenika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter