Širicu i Djedovicu mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudac istrage zagrebackog Županijskog suda u subotu je odredio jednomjesecni istražni zatvor dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivšem nogometnom sucu Željku Širicu i predsjedniku Sudacke komisije Stjepanu Djedovicu koji su u petak uhiceni zbog namještanja utakmica Hrvatske nogometne lige

Širicu i Djedovicu istražni je zatvor odreden zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogucnosti ponavljanja kaznenog djela, rekao je odvjetnik Krešimir Vilajtovic.

Izlazeci sa Županijskog suda, gdje je u subotu u 10 sati pocelo rocište na kojem se odlucivalo o pritvoru, Vilajtovic je izjavio da je cijeli slucaj podvala.

Zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonci Petkovic kazao je da se ne radi ni o kakvoj podvali te da su svi dokazani zakonito pribavljeni.

Dvojica nogometnih dužnosnika uhicena su, kako se neslužbeno doznaje, nakon što su od prikrivenog istražitelja uzeli 30.000 eura za sudenja na utakmicama prve Hrvatske nogometne lige. Navodno su tražili oko 100 tisuca eura za pošteno sudenje na više utakmica posljednjeg nogometnog prvenstva, a preuzeli su dio novca.

Prema pisanju medija nogometni su dužnosnici nakon primljenog mita trebali omoguciti pošteno sudenje nogometnom klubu Hajduk, ciji je visoki dužnosnik odigrao ulogu USKOK-ovog pouzdanika.

Dvojicu nogometnih djelatnika se tereti za primanje mita te zlouporabe položaja i ovlasti, i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni dužnosnici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter