Širic, Djedovic i Šprajcer izašli iz Remetinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica bivših nogometnih dužnosnika osumnjicena za korupciju Željko Širic, Stjepan Djedovic i Neven Šprajcer izašli su poslije podne iz zatvora u Remetincu, a Širicev branitelj najavio je da se taj bivši dopredsjednik HNS-a i nogometni sudac više nece braniti šutnjom.

Trojica bivših nogometnih dužnosnika izašla su oko 15 sati iz zatvora u kojemu su Širic i bivši predsjednik Sudacke komisije Stjepan Djedovic proveli tri mjeseca, a bivši tajnik Udruge prvoligaša i NK Karlovca Šprajcer dva tjedna manje.

Sva trojica bila su raspoložena, no uozbiljio ih je upit o predsjedniku splitskog nogometnog kluba Hajduk Hrvoja Maleša koji ih je prijavio USKOK-u za korupciju, odnosno da su od njega tražili mito za pošteno sudenje.

Širic je kazao da nema ništa poruciti Malešu, dok je Šprajcer, koji je smršavio, rekao da njega "taj covjek ne zanima".

Širic je rekao da se osjeca odlicno, da je zatvorsko osoblje bilo korektno te da je tri mjeseca zatvora "mila majka naspram ratu koji je preživio". Dodao je da je vrijeme kratio igrajuci "Covjece ne ljuti se".

Njegov branitelj Krešimir Vilajtovic kazao je da se Širic više nece braniti šutnjom, kao dosad u istrazi pokrenutoj pocetkom prosinca prošle godine. Ustvrdio je da tek slijedi najteži dio posla - odgovor na optužbe USKOK-a.

Djedovic je rekao da u zatvoru nije bilo nikakvih neprijatnosti te da se tek sad pokazalo tko mu je pravi prijatelj. I on je istaknuo da tek sad pocinje prava bitka za dokazivanje nevinosti.

Sudac istrage je trojicu bivših nogometnih dužnosnika pustio na slobodu na prijedlog USKOK-a koji je u protekla tri mjeseca ispitao stotinjak svjedoka i preostalo je još saslušati njih nekoliko s kojima osumnjiceni ne smiju kontaktirati.

Širic i Djedovic su pod istragom zbog sumnje da su od predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša tražili 100.000, a uzeli 30.000 eura mita za pošteno sudenje. Nakon njihova uhicenja istraga o korupciji u nogometu proširena je na Šprajcera te bivšeg sportskog direktora Radnickog nogometnog kluba Split Nenada Praliju i još dvoje osumnjicenih iz tog kluba.

Šprajcera se sumnjici da je kao tajnik NK Karlovac Širicu davao mito za prelazak svog kluba u viši rang natjecanja te za pošteno sudenje.


Podijeli: Facebook Twiter