Širi se Vodnjanska cesta i kopaju kanali za oborinsku odvodnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon nekoliko izrazito kišnih dana, strojevi na gradilištu na dijelu Vodnjanske ceste posljednja dva dana ponovno su aktivni. Intenzivno se, naime, radi na projektu rekonstrukcije pulskog dijela Vodnjanske ceste u dužini od jednog kilometra, koja će se proširiti na ukupno 12 metara, u što će se, osim prometnice uklopiti pješačka i biciklistička staza, uz izgradnju tri rotora i to za naselja Ruban i Valdenaga te na raskrižju s Fažanskom cestom.

Radovi u roku

Kako saznajemo od voditelja gradilišta Igora Horvata, svaki kišni dan vrati ih dva dana unazad što se radova tiče, ali su još uvijek itekako u vremenu. Inače, rok do kojeg je planirano zatvaranje te dionice Vodnjanske ceste je sredina veljače.

- Trenutno se još uvijek obavljaju radovi na retenciji gdje još nismo u potpunosti gotovi, iako mogu reći da smo odradili 80 posto radova. Također, nastavljaju se široki iskopi i iskopi oborinske odvodnje. Kako smo, dakle, cijelo vrijeme još "u zemlji" kiša nas itekako ometa jer ne možemo raditi, ali za suhog vremena nadoknađujemo izgubljeno, kaže nam Horvat.

I doista, na gradilištu je jako živo. Sa svake strane ceste bageri, njih barem desetak, kamioni koji odnose iskopani materijal, te 20-ak radnika u poslu. Među njima nailazimo i na djelatnicu Arheološkog muzeja u arheološkom nadzoru. No, nismo uspjeli doznati je li išta pronađeno. Za sada ne izgleda da ikakvih artefakata na ovom dijelu grada ima. No, u Puli se nikad ne zna!

Govoreći o radovima koji tek trebaju uslijediti, Horvat ističe da je upravo zbog nestabilnog vremena teško govoriti o dugoročnim aktivnostima te da im još predstoji nekoliko ključnih stvari koje prioritetno moraju riješiti, ali da se nada kako će, kada to riješe i vrijeme ih posluži, sigurno biti u vremenu za dovršetak planiranog posla. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter