Širi se udruga mladih europskih chefova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarskim restoranima San Rocco iz Brtonigle, Monte iz Rovinja te novigradskim Damiru&Orneli i Pepeneru u prestižnoj europskoj kulinarskoj udruzi mladih kuharskih nada Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) ovog su se tjedna pridružila i tri poznata kvarnerska restorana - Le Mandrac i Plavi Podrum iz Voloskog te Kukuriku iz Kastva.

Svecani ulazak u ovu prestižnu asocijaciju, koja okuplja 350 ugostitelja iz deset zemalja Europske unije i promice poštivanje tradicije te kreativnost i inovativnost kod mladih kuhara, obilježen je u restoranu Kukuriku koji su posjetili i vodeci ljudi udruge - glavni tajnik Hans Van Manen, potpredsjednik udruge te predsjednik one u Švicarskoj Andy Zaugg, predsjednik slovenskog JRE-a Tomaž Kavcic, slovenski delegat Tilen Drmota, hrvatski delegat Denis Ivoševic te predsjednik hrvatske udruge Teo Fernetich iz San Rocca.

Predstavnici restorana dobili su novu priliku zajedno s Istranima još bolje suradivati i zajedno se promovirati na europskom gastro tržištu. Ulazak u ovu udrugu znaci i prvi korak prema dobivanju prestižnih Michelinovih zvjezdica.

Ukljucenje u udrugu još je prije nekoliko godina inicirao nekadašnji procelnik županijskog odjela za turizam, današnji direktor županijske Turisticke zajednice Denis Ivoševic, a istarski su restorani uspjeli uci prvi - još lani.

Sljedeci korak je osnivanje nacionalne udruge JRE u Hrvatskoj buduci da su dosad istarski restorani bili pridruženi clanovi europske asocijacije. Svi zajedno ponovno ce se predstaviti za vrijeme ATP turnira u Umagu kada istarski i kvarnerski restorani namjeravaju pozvati svoje kolege iz Europe te novinare i opinion makere iz svijeta gastronomije.


Podijeli: Facebook Twiter