Širi se pješacka zona u Vodnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova regulacija prometa primjenjuje se od ponedjeljka u centru Vodnjana, a prema prometnom rješenju prometovanje ce biti zabranjeno u ulicama Castello, Portarol i Paolo Veneziano koje postaju pješacke zone. Svi vlasnici tamošnjih garaža moraju od Grada Vodnjana dobiti rješenje za odobrenje prolaska tim podrucjem. Zabranu prometa vozila Ulicom Castello i Ulicom Portarol istaknut ce prometni znakovi kao i arhitektonske barijere.

Za vozila dostave, Hitne pomoci i cišcenja ulica uz suglasnost Grada bit ce u tim ulicama postavljeni pomicni stupici. Podrucjem pješacke zone smjeti ce, naime, prometovati iskljucivo vozila Herculanee, Hitne pomoci i dostave, koja ce za to dobiti dozvolu Grada.

Prometna preregulacija nastupa radi širenja pješacke zone u centru Vodnjana. Trenutno se ulicom Castello odvija jednosmjeran promet iz smjera Narodnog trga prema Župnom trgu, a Ulicom Portarol pak promet je iz ulice San Rocco usmjeren prema Ulici Castello.

U tim su ulicama, širokim izmedu 2,8 i cetiri metra, nastala ulegnuca zbog ucestalog prometovanja, a utjecaj prometa osjeti se i na okolnim zgradama gdje su vec vidljive izbocine na fasadama koje se nalaze s ulicne strane. Stoga je Grad Vodnjan odlucio zatvoriti te ulice za sav promet uz preusmjeravanje prometa iz smjera Narodnog trga na Ulicu Garibaldi.

Prema novom režimu, Narodnim trgom ce se prometovati jednosmjerno iz Trgovacke ulice na Ulicu Garibaldi prema Trgu slobode. Na Narodnom trgu bit ce pak omogucen prolazak dostavnih vozila koja su od Grada dobila dozvolu za kretanje prema Zagrebackoj, odnosno Župnom trgu ili za dostavu na podrucju samog Narodnog trga. Na spoju Trgovacke ulice s Narodnim trgom zbog lakšeg prolaza pješaka planirano je proširenje nogostupa uz zgradu gradske uprave te ce njegova širina biti minimalno jedan metar. (P. LUKEŽ)

 


Podijeli: Facebook Twiter